Onze missie is niet alleen om een actuele voorbeeldportefeuille te bieden, maar ook om zo veel mogelijk informatie en kennis daaromheen eenvoudig toegankelijk te maken. Dividendbeleggen is immers in Nederland/Europa nauwelijks bekend als beleggingsvorm. Wanneer je belegt met een bepaalde doelstelling voor ogen, dan is het vergroten van je kennis belangrijk. Het gaat om jouw geld.

In de Academy vind je alle workshops, trainingen, webinars, consult-mogelijkheden etc. en andere events in de komende tijd. Ook een coaching/consulting afspraak met een van onze ambassadors kun je hier aanvragen; de ervaring leert dat een dergelijk consult in korte tijd een sterke bijdrage levert aan jouw kennis.


21 september 2021 – 19:00 – 19:45 uur
Webinar SPECIAL: Income investing via Amerikaanse
beleggingsfondsen (CEF)

In de VS bestaan ca. 500 beursgenoteerde beleggingsfondsen; ze worden Closed end Funds (CEF) genoemd. Deze fondsen worden bijna allemaal uitgegeven en beheerd door de grote Amerikaanse financiële instellingen zoals Pimco, Blackrock, enz. Zulke beleggingsfondsen bestaan niet in Nederland/Europa. CEF’s hebben als belangrijkste doelstelling om inkomsten te genereren voor haar aandeelhouders in de vorm van stabiel maandelijks of kwartaaldividend in combinatie met koerswinst. Een CEF bezit aandelen/effecten van andere bedrijven/instellingen. CEF’s worden actief gemanaged, dus de kwaliteit van het management speelt een grote rol bij de selectie
De CEF-sector is een van de meest populaire ‘asset categorieën’ met een ‘gemiddelde jaarlijkse return’ van ca 7-12 %.

Dit webinar leert je (met voorbeelden):

 • Welke CEF’s en CEF-typen vind je in de VS?
 • In welke markten opereren CEF’s?
 • Wat zijn selectiecriteria?
 • Wat is het verschil tussen een CEF en een ETF/indexfonds?
 • Voordelen en risico’s

Gratis voor AIP-abonnees en EIP-abonnees


28 september 2021 – 19:00 – 19:45 uur
Kennismaken met hoogdividend-beleggen

Leer in kort bestek meet over hoogdividend-beleggen, ofwel inkomensgericht beleggen. Want we richten ons niet op speculatieve koerswinsten, maar op een gedegen opbouw van vermogen. En hoe je uit vermogen jezelf maandelijks een pensioen of een ‘salaris’ kunt uitbetalen.

 • Hoe begin je ermee?
 • Hoe open ik een broker-account?
 • Zijn er grote bedragen voor nodig?
 • Waarom moet ik eigenlijk beleggen in de VS?
 • Wat biedt een abonnement?

Gratis toegang na aanmelding.


5 oktober 2021 – 19:00 – 20:00 uur
Webinar: Portefeuille-review & kwartaal-update

Abonnees op het Active Income Plan van Beter beleggen dan de bank ontvangen maandelijks de uitgebreide nieuwsbrief met achtergrondinformatie over ontwikkelingen rond hoogdividend-beleggen en de Voorbeeldportefeuille.
Maar veel abonnees stellen het op prijs om af en toe rechtstreeks met de auteur te communiceren. Daarom houden we regelmatig een speciaal webinars voor deze groep.

Gratis voor AIP-abonnees


30 oktober – 9:30 – 15:00 uur
Workshop hoogdividendbeleggen (Gevorderden)Woerden

Deze workshop in Woerden is vooral bedoeld voor degenen die al enige ervaring hebben met hoogdividend-beleggen en die hun kennis verder willen verdiepen. Maar ook als je nog niet zo veel ervaring hebt, ben je van harte welkom. Want behalve een uitgebreide toelichting op hoogdividend-beleggen door de auteur van het boek Fred Hendriks met vele tips en handreikingen, wordt er tijdens zo’n workshop ook veel kennis uitgewisseld tussen ervaren en minder ervaren hoogdividend-beleggers. En vragen staat vrij natuurlijk. Dit alles in een informele omgeving. Zonder uitzondering worden de bijeenkomsten dan ook hoog gewaardeerd.

U leert onder andere:

 • Hoe werkt dividend (inkomensgericht) beleggen
 • Hoe uw portefeuille zo veilig mogelijk op te bouwen
 • Welke verschillende typen HD-fondsen komen in aanmerking
 • Welke selectie/keuze-criteria worden toegepast
 • Hoe optimaal gebruik te maken van (verschillende) brokers
 • Hoe rendement en risico in te schatten

Voor de workshops wordt een dagdeel (4-5 uur)uitgetrokken. Dat biedt de mogelijkheid in een beperkt gezelschap uitgebreid in te gaan op de materie, onder meer aan de hand van praktische voorbeelden en eigen ervaringen van de deelnemers. Zo’n workshop kost €160,- (incl btw), inclusief koffie en lunch. Deelnemers ontvangen gratis het boek “Beter beleggen dan de bank”.

Indien de Workshop gecanceld moet worden vanwege Corona-maatregelen vanuit de overheid, wordt het deelnemersbedrag volledig teruggestort.

Bij de Workshops krijgt de 2e deelnemer 50% korting. Gebruik voor aanmelding van de 2e deelnemer de kortingscode die je toegezonden krijgt na aanmelding van de 1e deelnemer.


Beleggen.com webinars

Fred Hendriks houdt regelmatig webinars bij de beleggingswebsite Beleggen.com. Zodra er een nieuwe datum bekend is, melden we dat hier.

5 oktober 2021 – 12:00-13:00 uur
Hoogdividend-beleggen in High-Tech; met welke fondstypen kan dat?

Meer info: beleggen.com


Consult on-line of on-site

We kunnen je ook persoonlijk helpen met het (verder) opbouwen van je portefeuille of met je “sparren” over jouw situatie. Dat kan via een Consult-online of een Consult-on-site met Fred Hendriks of een van onze ambassadors.