Onze missie is niet alleen om een actuele voorbeeldportefeuille te bieden, maar ook om zo veel mogelijk informatie en kennis daaromheen eenvoudig toegankelijk te maken. Dividendbeleggen is immers in Nederland/Europa nauwelijks bekend als beleggingsvorm. Wanneer je belegt met een bepaalde doelstelling voor ogen, dan is het vergroten van je kennis belangrijk. Het gaat om jouw geld.

In de Academy vind je alle workshops, trainingen, webinars, consult-mogelijkheden etc. en andere events in de komende tijd. Ook een coaching/consulting afspraak met een van onze ambassadors kun je hier aanvragen; de ervaring leert dat een dergelijk consult in korte tijd een sterke bijdrage levert aan jouw kennis.


Wat kun je verwachten van het nieuwe Easy Income Plan?

Sinds 1 januari 2021 bieden we het Easy Income Plan dat is bedoeld voor starters met nog weinig ervaring of beleggers die niet veel tijd hebben om de beurs te volgen.

In de VS bestaan ca. 500 beursgenoteerde beleggingsfondsen, de zogenaamde Closed end Funds (CEF). Ze worden uitgegeven en beheerd door de grote Amerikaans financiële instellingen. Belangrijkste doelstelling is om inkomsten te genereren voor haar aandeelhouders in de vorm van stabiel maand- of kwartaaldividend.

11 mei 2021
19:00 – 19:45 uur
Kosten: gratis


Kennismaken met hoogdividend-beleggen

De auteur van het boek “Beter beleggen dan de bank”, Fred Hendriks, legt uit wat hoogdividend-beleggen inhoudt. En beantwoordt de vraag of dit de goede tijd is om daarmee te starten. Als de tijd het toelaat is er ook ruimte voor andere vragen.

  1. Waarom leent juist dividend-beleggen zich goed om (toekomstig) inkomen/pensioen zeker te stellen?
  2. Waarom kan (hoog)dividendbeleggen alleen in de VS?
  3. Hoe zijn die dividendrendementen van 8-10 % per jaar eenvoudig haalbaar?
  4. Welke (type) fondsen kan ik kiezen in de voorbeeldportefeuille?
  5. Wat zijn de risico’s?

Benieuwd? Bekijk hier alvast een korte introductie van een recent Kennismakings-webinar.

De eerstvolgende kennismakings webinar:

dinsdag 20 april 2021
19:00 – 19:45 uur
Kosten: gratis

Meld je hier aan. Je ontvangt dan een inloglink (verzonden vanuit Zoom).

Meer weten over Zoom?


Kwartaalupdate voor abonnees AIP

Abonnees op het Active Income Plan van Beter beleggen dan de bank ontvangen maandelijks de uitgebreide nieuwsbrief met achtergrondinformatie over ontwikkelingen rond hoogdividend-beleggen en de Voorbeeldportefeuille.
Maar veel abonnees stellen het op prijs om rechtstreeks met de auteur te communiceren. Daarom houden we regelmatig speciale webinars voor deze groep.

De eerstvolgende Kwartaalupdate (alleen voor AIP-abonnees):

8 juni 2021
19:00 – 20:00 uur
Kosten: gratis voor AIP-abonnees

Meld je hier aan. Je ontvangt dan een inloglink (verzonden vanuit Zoom).


Webinar training Hoogdividendbeleggen voor starters

Dit is een typische ‘hands-on workshop’. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je heel concreet kunt starten met hoogdividend-beleggen met het accent op de Voorbeeldportefeuille. We loggen in bij verschillende brokers en laten zien hoe dat werkt en wat de eventuele voor- en nadelen zijn. Verder helpen we je met het bepalen van een strategie. Waar moet je verder op letten bij het kiezen van fondsen als je begint? Met welke risico’s moet je rekening houden? En hoe zit het met de belastingen? Deze workshop is bedoeld voor diegenen die nog geen of weinig ervaring hebben met (dividend)beleggen.
Je leert onder andere:
– Wat is dividend en waarom is dat belangrijk?
– Waarom hoogdividend-beleggen in de VS?
– Welke fondsen in aanmerking komen (gebruik voorbeeldportefeuille)
– Uw eigen plan creëren voor een passief inkomen
– Een broker selecteren en gebruiken
– Omgaan met rendement en risico
De webinar wordt op 2 avonden gegeven en duurt steeds ca 1,5 uur, is zeer praktisch van aard en vindt plaatst in een interactieve ongedwongen sfeer.
De kosten bedragen €75,- en je krijgt gratis de E-boekversie van het boek ‘Beter beleggen dan de bank’.

nieuwe datum volgt
19:00 – 20:30 uur
Kosten: €75,-


Workshop: hoogdividend-beleggen (gevorderden)

Deze workshop is vooral bedoeld voor degenen die al enige ervaring hebben met hoogdividend-beleggen en die hun kennis verder willen verdiepen. Maar ook als je nog niet zo veel ervaring hebt, ben je van harte welkom. Want behalve een uitgebreide toelichting op hoogdividend-beleggen door de auteur van het boek Fred Hendriks met vele tips en handreikingen, wordt er tijdens zo’n workshop ook veel kennis uitgewisseld tussen ervaren en minder ervaren hoogdividend-beleggers. En vragen staat vrij natuurlijk. Dit alles in een informele omgeving. Zonder uitzondering worden de bijeenkomsten dan ook hoog gewaardeerd. Voor de workshops wordt een dagdeel (4-5 uur) uitgetrokken. Dat biedt de mogelijkheid in een beperkt gezelschap uitgebreid in te gaan op de materie, onder meer met praktische voorbeelden en eigen ervaringen van de deelnemers. Zo’n workshop kost €160,- (incl. btw), inclusief koffie en lunch. Deelnemers ontvangen gratis het boek “Beter beleggen dan de bank”.

nieuwe datum volgt
10:00 – 15:00 uur
Locatie: Woerden


Beleggen.com webinars

Fred Hendriks houdt regelmatig webinars bij Beleggen.com.

donderdag 15 april 2021 | “Income investing” via Amerikaanse Beleggingsfondsen (CEF’s)
In de VS bestaan ca. 500 beursgenoteerde beleggingsfondsen, de zogenaamde Closed end Funds (CEF). Ze worden uitgegeven en beheerd door de grote Amerikaans financiële instellingen. Belangrijkste doelstelling is om inkomsten te genereren voor haar aandeelhouders in de vorm van stabiel maand- of kwartaaldividend.


vrijdag 7 mei 2021 | “Income investing” via Amerikaanse REIT’s & BDC’s
In de VS bestaan ca 500  Real Estate Investment Trust (REIT) en Business Development Corporations. REIT’s bezitten/investeren in onroerend goed en BDC’s , ook wel kleine banken genoemd, in (door)startende bedrijven. Beide fondstypen zijn wettelijk verplicht hun winst voor 90% af te dragen aan de aandeelhouders; wat tot hoge dividenden leidt.


Binck Webinar

Fred Hendriks was te gast bij Binck met een webinar over beleggen gericht op het verwerven van (passief) inkomen uit dividend van Amerikaanse bedrijven.

dinsdag 2 februari 2021
19:00 uur – 20:00 uur
Terugkijken kan hier


Consult on-line of on-site

We kunnen je ook persoonlijk helpen met het (verder) opbouwen van je portefeuille of met je “sparren” over jouw situatie. Dat kan via een Consult-online of een Consult-on-site met Fred Hendriks of een van onze ambassadors.