Informatiebijeenkomsten en workshops

Voor degenen die willen beginnen met hoogdividendbeleggen organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten en workshops.

Direct aanmelden

Informatiebijeenkomsten
De (gratis) informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor degenen die op een informele wijze kennis willen maken met het fenomeen hoogdividendbeleggen, ook wel genoemd inkomensgericht beleggen. In een ongedwongen sfeer kunt u kennismaken met hoogdividendbeleggen. En wordt uitgelegd hoe je dat zelf eenvoudig kunt toepassen met als doel (op weg naar) een passief inkomen.
Naast een spreker van “Beterbeleggendandebank” zal In de meeste gevallen ook een gastspreker zijn kennis en ervaringen met u delen.
Een informatiebijeenkomst duurt ruim 1,5 uur.

Workshops hoogdividendbeleggen (Starters)
Dit is een typische ‘hands-on workshop’. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je heel concreet kunt starten met hoogdividendbeleggen met het accent op de Voorbeeldportefeuille. We loggen in bij verschillende brokers en laten zien hoe dat werkt en wat de eventuele voor- en nadelen zijn. Verder helpen we je met het bepalen van een strategie. Waar moet je verder op letten bij het kiezen van fondsen als je begint? Met welke risico’s moet je rekening houden? En hoe zit het met de belastingen? Deze workshop is bedoeld voor diegenen die nog geen of weinig ervaring hebben met (dividend)beleggen.

U leert onder andere:

 • Wat is dividend en waarom is dat belangrijk?
 • Waarom hoogdividendbeleggen in de VS?
 • Welke fondsen in aanmerking komen (gebruik voorbeeldportefeuille)
 • Uw eigen plan creëren voor een passief inkomen
 • Een broker selecteren en gebruiken
 • Omgaan met rendement en risico

De workshop duurt ca 2,5 uur, is zeer praktisch van aard en vindt plaatst in een interactieve ongedwongen sfeer. De kosten bedragen €90,- en je krijgt gratis de E-boekversie van het boek ‘Beter beleggen dan de bank’. Je kunt ook kiezen voor de voordeeloptie workshop+abonnement Voorbeeldportefeuille. De kosten bedragen dan €199,- (korting Voorbeeldportefeuille geldt het eerste jaar).

Workshop hoogdividendbeleggen (Gevorderden)
Deze workshop is vooral bedoeld voor degenen die al enige ervaring hebben met hoogdividendbeleggen en die hun kennis verder willen verdiepen. Maar ook als je nog niet zo veel ervaring hebt, ben je van harte welkom. Want behalve een uitgebreide toelichting op hoogdividendbeleggen door de auteur van het boek Fred Hendriks met vele tips en handreikingen, wordt er tijdens zo’n workshop ook veel kennis uitgewisseld tussen ervaren en minder ervaren hoogdividendbeleggers. En vragen staat vrij natuurlijk. Dit alles in een informele omgeving. Zonder uitzondering worden de bijeenkomsten dan ook hoog gewaardeerd.

U leert onder andere:

 • Hoe werkt dividend (inkomensgericht) beleggen
 • Hoe uw portefeuille zo veilig mogelijk op te bouwen
 • Welke verschillende typen HD-fondsen komen in aanmerking
 • Welke selectie/keuze-criteria worden toegepast
 • Hoe optimaal gebruik te maken van (verschillende) brokers
 • Hoe rendement en risico in te schatten

Voor de workshops wordt een dagdeel (4-5 uur)uitgetrokken. Dat biedt de mogelijkheid in een beperkt gezelschap uitgebreid in te gaan op de materie, onder meer aan de hand van praktische voorbeelden en eigen ervaringen van de deelnemers. Zo’n workshop kost €160,- (incl btw), inclusief koffie en lunch. Deelnemers ontvangen gratis het boek “Beter beleggen dan de bank”.

Bij de Workshops krijgt de 2e deelnemer 50% korting. Gebruik voor aanmelding van de 2e deelnemer de kortingscode die je toegezonden krijgt na aanmelding van de 1e deelnemer.

Aktuele data

Nieuwe data voor Informatieavonden worden later vastgesteld.

Dinsdag 21 april 2020 | Delft
Voor deze bijeenkomst wordt in overleg met degenen die zich al hebben aangemeld een nieuwe datum vastgesteld.
Workshop Starters
Lokatie: volgt
Tijd: 19:30 uur – 22:00 uur

Zaterdag 6 juni 2020 | Woerden
Workshop Gevorderden
Lokatie: volgt
Tijd: 10:00 uur – 15:00 uur

Zaterdag 31 oktober 2020 | De Bilt
Symposium HCC Beleggen
Lokatie: Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL, De Bilt
Een keur aan sprekers die voor een gevarieerd programma zullen zorgen. Daaronder Fred Hendriks van ‘Beter beleggen dan de bank’ over de SWAN-portefeuille (Sleep Well At Night) met Amerikaanse Hoogdividendfondsen (tijdstip: 13:00 uur).
Toegang niet HCC-leden €15
Zie hier het complete programma

Aanmelden